Materiaal voor kinderen

Materiaal voor kinderen

Dvd’s/ video’s, websites


Video: Hier ligt een schat begraven. Educatief programma voor de bovenbouw van het basisonderwijs met een film voor leerlingen, een voor leerkrachten en een docentenhandleiding. Bestellen: sza.dude@planet.nl of zfilms@planet.nl.
Afscheid. loslaten, herinneren. Dvd met twee documentaries over verlies van een moeder bij jongeren en toelichting van vier deskundigen. Het betreft vrij zware problematiek. Bestellen: www.kindenrouw.nl.
Dvd over rouwproces na overlijden van de vijfjarige Rico Plet. Bestellen: www.kindenrouw.nl.
Dvd over rouwproces na het overlijden van de 35-jarige vader Hans. Bestellen: www.kindenrouw.nl.
Dvd BinnensteBuiten een serie programma’s waarin kinderen vertellen over wat hen aan de binnenkant bezighoudt . O.a. over ernstig ziek zijn, over het verliezen van iemand van wie je houdt en over bijna-doodervaringen. Bestellen bij Dalafilm: dalafilm@planet.nl.
Video Storm (voor kinderen van 6 tot 9 jaar), De Praatstoel (voor kinderen van 10 tot 13 jaar) en de dvd Halte Kanker (voor jongeren van 13 -19 jaar) over als een van je ouders kanker heeft. Uitgegeven bij KWF Kankerbestrijding.
Dvd Blikken speelgoed. Over Tom, een jonge puber, wiens vader verongelukt en die in een neerwaartse spiraal terecht komt. Gemaakt in opdracht van o.a. Riagg Maastricht http://www.mosasaurusfilm.nl/archief_blikken_speelgoed.htm.
Video Punt Uit. Aflevering 35: Dood en dan? www.puntuit.nl.
De KRO biedt in samenwerking met De Facultatieve een multimediale rouwtool aan die het overlijden van een dierbare bespreekbaar maakt: /voortleven.kro.nl/rouwtool.aspx


Spelmateriaal


Alle sterren van de hemel. Bordspel om het communiceren over het verlies te bevorderen. Toe te passen in het gezin en in lotgenotengroepen, altijd onder leiding van een deskundige. www.allesterrenvandehemel.nl.
Eigenwijsjes: kaartspel om zelfvertrouwen te bevorderen. Zie onder de knop ‘bestellen’