Lezing - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Lezingen

Regelmatig verzorgt In de Wolken, in samenwerking met Uitvaartbureau Jan Fiddelaers en Expertisecentrum Omgaan met Verlies, lezingen over verlies. Op deze pagina vind je het actuele programma.


Lezingen 


Traumasensitief werken met kinderen en jongeren
Petra de Vreede

Lezing ‘traumasensitief werken met kinderen en jongeren

Een ingrijpende negatieve jeugdgebeurtenis kan voor een kind of jongere een traumatische ervaring zijn. De ervaring kan overspoelend zijn en het kind of de jongere weet niet meer wat hij of zij moet doen en ervaart grote schrik en kan in shock verkeren; het stresssysteem draait op volle toeren. Het kind laat gedrag zien dat niet hoort bij een relaxte situatie.

Wanneer het kind of de jongere in het dagelijkse (school)leven in een voor hem hevige stresssituatie verkeert, is de kans zeker aanwezig dat hij zal reageren vanuit een eerdere traumatische ervaring.

Inhoud van de lezing

We geven informatie over wat een traumatische ervaring is en welke reactie erbij kan horen. Hoe kan een kind dat een te hevige gebeurtenis mee maakt, reageren? Net zo overspoelend als de eerdere ervaring?

En zijn wij dan in staat om via de traumabril te kijken en ook te handelen? Meer traumasensitief werken is niet alleen een manier van werken, het vraagt ook van ons een andere attitude. Kunnen wij er rekening mee houden dat kinderen en ouders ingrijpende ervaringen kunnen hebben, waardoor hun stresssysteem in de war kan zijn?

donderdag 11 april 2019 om 20.00 uur


De lezingen vinden plaats in het Centrum voor Afscheid en Rouw, Spoorlaan 9C in Heeze. 

De kosten bedragen € 7,50 incl. koffie/thee.