Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Lezingen

Regelmatig verzorgt In de Wolken, in samenwerking met Uitvaartbureau Jan Fiddelaers lezingen in het Centrum voor Afscheid en Rouw in Heeze. Hieronder leest u welke lezingen er gepland staan. Helemaal onderaan de pagina kunt u zich inschrijven voor de lezingen.

Lezingen 2017

 

ROUWEN GAAT BOVENAL OVER LIEFDE
Petra de Vreede

Bij dood en ander ingrijpend verlies staat de wereld op zijn kop. Niks is meer hetzelfde. Vaak is er wel een weten van hoe het zou moeten, maar niet van hoe het is…… Het hoofd en het gevoel lopen ineens soms zo ver uit elkaar.

Als kind of jongere weet je vaak niet hoe je moet rouwen én heb je vaak helemaal geen tijd om te rouwen. Je gaat je op een manier gedragen zodat het lijkt alsof er met jou niks aan de hand is. De ene doet juist stoer, terwijl de andere zich juist terug trekt en liever alleen is. Kinderen zijn vaak extra lief of kunnen ineens niet meer zo goed leren. Soms gaan jongeren veel ruzie maken en/of gaat drinken en/of drugs gebruiken om niet op te vallen met je verdriet. De puber laat de ander niet zien wat er echt aan de hand is. Vaak willen ze er thuis niet over praten en willen zo vooral als ze met vrienden zijn lol trappen.

Verlies is een thema dat ons allen raakt, verlies is daarmee ook veel breder dan verlies van een dierbare door overlijden. Verlies is ook voelbaar na echtscheiding, het verlies van gezondheid, van je werk of een verhuizing uit je thuisland omdat het daar niet veilig is. Of adoptie, ziekte van een gezinslid. Verlies van het geloof.

Verlies raakt ons allemaal. Hoe ga jij met verlies om? En hoe doet een ander dat? Er is geen eenduidig antwoord op te geven. Omgaan met verlies is als een vingerafdruk: een uniek proces voor iedereen anders.

Tijdens de lezing focust Petra vooral op het verlies bij jongeren en kinderen.

VOOR WIE:   

Voor diegene die kinderen en jongeren en warm hart toedragen: 

  •  professionals die met kinderen en jongeren werken
  •  ouders, verzorgers, opa’s, oma’s die met kinderen en jongeren leven


26 oktober 2017
Aanvang: 20.00 uur


De kosten voor de lezing bedragen € 7,50 per persoon waarbij koffie en thee is inbegrepen. Ons adres is: Spoorlaan 9C in Heeze.