Middagcongres Taart, Troost & Tranen

Via het Expertisecentrum Omgaan met Verlies hebben wij rondom ons nieuwst boek 'Taart, Troost & Tranen' op 28 mei een geweldig middagcongres georganiseerd.

Josephine Aerts schreef dit geweldige boek. Dat mensen (te vroeg) doodgaan, daarin hebben kinderen geen keuze. Maar we kunnen hen wel een belangrijke stem geven bij het afscheid als we het aandurven om de mogelijkheden te zien. Josephine weet als geen ander hoe ze kinderen op hun eigen manier kan betrekken bij het afscheid.  Hierin gaat ze ons voor en prikkelt daarmee onze creativiteit en moed waarbij afstemming en verbinding de kern vormen.

Wat kun je verwachten van dit prachtige middagcongres?


 • Dagvoorzitter is Floortje Agema
  Floortje is werkzaam als trainer, schrijver en mortuariummedewerker en begeleider bij rouw en verlies. Ze heeft vele gezinnen mogen begeleiden op weg naar en tijdens het afscheid. De tranen, de ontreddering, de machteloosheid, de pijn, Floortje mocht het allemaal zien. Wat haar steeds weer treft is de liefde, zoveel sterker dan de dood. Ook is is ze de auteur van het boek "Jij wordt gekend". Ze zal natuurlijk ook een gedicht van eigen werk voordragen.

 • Uus Knops, psychiater en auteur van o.a. het prachtige boek ‘Het alfabet voor groot verdriet’. Dit boek schreef ze om kinderen, in hun eigen taal, te helpen wanneer verdriet zich aandient. Ook schreef ze 'Hoe zware dagen dragen' en 'Op afstand nabij'. Zelf zegt ze over het werken met rouwende cliënten "Erkenning is de basisvoorwaarde. Als ik er les over geef, dan deel ik het altijd zo op: geef tijd, geef taal en geef toe.”
  Uus gaat tijdens het congres meer vertellen over de taal van rouw en afscheid voor kinderen

 • An Hooghe, klinisch psychologe en relatie- en gezinstherapeute. Zij is de bezielster van het expertisecentrum Verbinding in Verlies, en schreef het boek ‘Anders nabij’ over ouders die een kind verliezen

 • Riet Fiddelaers-Jaspers, rouw- en traumatherapeut. De vraag wat de impact is van ingrijpende verliezen in ons leven is voor haar een levenswerk geworden. Wat haar met name raakt is de veerkracht van mensen en hoe ze in staat zijn om hun diepe wonden in de loop van het leven in te zetten als een bron om uit te putten.
  Riet gaat in gesprek met een leerkracht uit het basisonderwijs Daarnaast geeft ze vanuit haar lange en rijke ervaring tips

 • Josephine Aerts is auteur, uitvaartverzorgster en rouwbegeleider. Ze begeleid gezinnen en scholen bij afscheid. Dit doet ze vanuit haar eigen fijngevoelige en systemische visie.
  Josephine vertelt op de dag meer over haar ervaringen met kinderen, jongeren en gezinnen en leest voor uit haar boek.

Het belooft een bijzondere middag te worden met ruimte voor ontmoeting en verbinding.

Prijs (inclusief het boek Tranen, troost & taart): 150 euro. Start programma: 13.30 uur

Afsluiting: 17 uur met een drankje Locatie: Unieplaza, Culemborg

Meld je aan via https://www.omgaan-met-verlies.nl/ons-aanbod/artikel/taart/middagcongres-tranen-troost-en-taart