Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Conferenties

Regelmatig organiseert In de Wolken in samenwerking met het Expertisecentrum Omgaan met Verlies een (middag) conferentie over een actueel thema. De laatste informatie is altijd op beide sites te vinden.

Congres: Eén volwassene maakt het verschil
Kinderen ondersteunen na een verlies

31 oktober 2018

Op woensdag 31 oktober organiseren wij het congres: Eén volwassene maakt het verschil. Wanneer kinderen een belangrijke persoon in hun leven verliezen, hoor je vaak zeggen dat ze gelukkig veerkrachtig zijn. Dat klopt ook, de meeste kinderen zijn inderdaad flexibel maar het geldt niet altijd. Het verschil tussen veerkracht of trauma ontwikkelen heeft te maken met de aan- of afwezigheid van een steunende volwassene. 

Sprekers van die middag zijn: Karin Spapens, rouwtherapeut gaat in op de wijze waarop kinderen rouwen en hoe volwassenen daarbij kunnen steunen. Ellen Dreezens, psycholoog en rouwcoach verloor haar moeder toen ze vier was en ontwikkelde een doorleefboek voor rouwende kinderen en een meeleefboek voor de hulp-volwassene. Harriette Modderman en Jelte Keur zullen een interactieve bijdrage leveren.

Klik hier voor meer info.

Congres: De poort van mijn hart

Op vrijdag 14 december maken we de balans op van de ontwikkelingen in de visie op rouw en verlies in de laatste vijfentwintig jaar en kijken we vooruit naar de toekomst. Welke ontwikkelingen zetten zich voort en wat kunnen we nog verwachten? We eren het verleden, staan stil bij het heden en verwelkomen de toekomst. Schrijf je snel in en profiteer van de vroegboekkorting. Klik hier voor meer het volledige programma.

Wilt u ook een (middag)conferentie organiseren rondom het thema verlies, voor uw klanten en (zaken)relaties? In de Wolken heeft ruime ervaring met het organiseren van evenementen en kan u hierbij helpen! Informeer naar de mogelijkheden.