Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Conferenties

Regelmatig organiseert In de Wolken in samenwerking met het Expertisecentrum Omgaan met Verlies een (middag) conferentie over een actueel thema. De laatste informatie is altijd op beide sites te vinden.

Het verlies van je baby
De impact op ouders en professionals

Op 22 november organiseert In de Wolken, in samenwerking met de Dienst Maatschappelijk Werk van het LUMC en Expertisecentrum Omgaan met Verlies, het middagsymposium Het verlies van je baby, de impact op ouders en professionals.

Per jaar worden ruim 800 kinderen na een zwangerschapsduur van minimaal 22 weken dood geboren. Daarnaast overleden in 2016 600 kinderen in het eerste levensjaar (cijfers CBS). Een groot verdriet voor de ouders, hun naaste familie en omgeving. Maar ook professionals worden geraakt door het overlijden van een baby. Soms heeft het invloed op hun toekomstig professioneel handelen, zoals de aanpassing van een protocol of een andere bejegening van ouders en/of baby. Tijd om stil te staan bij de impact van het overlijden van een baby op zowel ouders als professionals.

Met medewerking van o.a. Manu Keirse (over veerkracht van de professional), Enrico Lopriore hoogleraar neonatologie, schrijfster Kristien Hemmerechts (zij verloor twee zoontjes), Floortje Agema (medewerkster mortuarium) en Kathy Beckers-Mansell van wie het boek Rouwen na het verlies van je baby op deze dag uitkomt. Het boek is inbegrepen bij het symposium.

Het uitgebreide programma staat beschreven in de folder

Accreditatie:

  • 2 registerpunten voor de vrije ruimte voor bij Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en ggz-agogen
  • NVK: 4 punten
  • V&VN: 3 punten

Inschrijving is gesloten.

Datum: 22 november 2017

Locatie: Leids Universitair Medisch Centrum

Prijs: € 99,00 bij inschrijving voor 15 oktober 2017 geldt de vroegboekprijs van € 89,00 (het boek Rouwen na het verlies van je baby is inclusief)

Inschrijving is gesloten.

Wilt u ook een (middag)conferentie organiseren rondom het thema verlies, voor uw klanten en (zaken)relaties? In de Wolken heeft ruime ervaring met het organiseren van evenementen en kan u hierbij helpen! Informeer naar de mogelijkheden.