Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Conferenties

Regelmatig organiseert In de Wolken in samenwerking met het Expertisecentrum Omgaan met Verlies een (middag) conferentie over een actueel thema. De laatste informatie is altijd op beide sites te vinden.

Hechting als fundament

Op 8 maart organiseert In de Wolken het middagsymposium Hechting als fundament.

De folder is nog niet klaar, maar het (voorlopige) programma wel.

13.30 uur Aanvang programma

Hechting als fundament Riet Fiddelaers-Jaspers - Verliesdeskundige gespecialiseerd in hechting en traumatisch verlies

Baby’s worden te jonge geboren en zijn bij de geboorte in feite nog embryo’s buiten de baarmoeder. Hun brein is onvolgroeid en ze zijn daardoor zeer kwetsbaar en traumagevoelig. Riet gaat in op wat er precies gebeurt in de afstemming tussen moeder en kind en het grote belang hiervan als fundament voor het leven.

Eerste hulp bij hechting Paulien Kuipers - Kinder- en jeugdpsycholoog, verbonden aan Stichting Kinderleven en auteur van het succesvolle boek Eerste hulp bij hechting

Paulien gaat in op de verstoringen in de afstemming tussen ouders en kind. Omdat jonge kinderen gevoelig zijn voor taal en voor de diepe betekenis van woorden kan hechtingstaal de heling bevorderen en de geblokkeerde liefde weer laten stromen. Daardoor wordt voorkomen dat negatieve interactiepatronen zich versterken.

Hechting en trauma Gwen Timmer is zelfstandig gevestigd traumatherapeut bij Praktijk Parabel

Wanneer kinderen geen resonantie ervaren vanwege het trauma van de ouders of omdat ze zich door trauma afgesloten hebben, heeft dit gevolgen voor het functioneren in de volwassenheid. De hechtingservaringen dringen door in relaties, ouderschap en werk. Helen vindt plaats in de (therapeutische) relatie. 

16.30 uur: Afsluiting met een drankje

Datum: 8 maart 2018

Locatie: Heeze

Prijs: € 79,00 bij inschrijving voor 1 februari 2018 geldt de vroegboekprijs van € 72,50

Wilt u ook een (middag)conferentie organiseren rondom het thema verlies, voor uw klanten en (zaken)relaties? In de Wolken heeft ruime ervaring met het organiseren van evenementen en kan u hierbij helpen! Informeer naar de mogelijkheden.