Mindful omgaan met verlies - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Mindful omgaan met verlies

Auteur: Mieke Ankersmid
Uitgever: Witsand Uitgevers
EAN / ISBN 9789492011350

19.95

CB: in stock

Levertijd: voor 21.00 uur besteld,
dezelfde werkdag verzonden.

Samenvatting

De laatste tien jaar is er een toenemende belangstelling voor mindfulness en de betekenis die de beoefening van mindfulness kan hebben voor de manier waarop we in ons leven staan.
In dit boek wordt beschreven wat mindfulness kan betekenen voor wie te maken heeft met verlies. Daarnaast biedt Mindful omgaan met verlies ook herkenning uit de praktijk. Zes mensen, die allen een ingrijpend verlies hebben meegemaakt, vertellen openhartig hun verhaal. Zij belichten daarin de betekenis van mindfulness voor hun rouwproces.
Het boek wordt gecompleteerd met een cd met oefeningen om zelf te doen.
Drs. Mieke Ankersmid is rouwtherapeut en mindfulnesstrainer. Zij werkt sinds 1995 op het gebied van 'omgaan met verlies en verdriet', door dood, scheiding,
adoptie, ontslag, in individuele sessies en in groepen. Zij doet dit als zelfstandige vanuit haar eigen Bureau voor Verandering & Verankering, als trainer, coach, therapeut met een breed palet aan werkvormen. Ze is de auteur van het veelgelezen boek Verlaat verdriet.
De illustraties zijn van Nicole van Minnen, tekendocent en counselor voor leerlingen die met verlies geconfronteerd worden.

Reviews

15 januari 2019
  • Mooi vormgegeven
  • Leerzaam
  • Als je al erg veel weet over mindfulness en het ook al toepast, voegt de informatie niet zo veel meer nieuws meer toe. Voor anderen is het handzame goed leesbare informatie.

Aanverwante artikelen