Echo's van trauma - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Echo's van trauma

Auteur: Marijke Baljon, Renate Geuzinge
Uitgever: Boom
EAN / ISBN 9789024409051

35.00

CB: POD (Print on Demand)

Levertijd: voor 21.00 uur besteld,
dezelfde werkdag verzonden.

Samenvatting

Dit boek bespreekt de behandeling van de complexe gevolgen van traumatische ervaringen in de vroege jeugd. Daarbij staat de verwevenheid van gehechtheid en trauma centraal. Zo'n tachtig procent van de patiënten die in hun vroege jeugd zijn getraumatiseerd, en nu dader of slachtoffer zijn, heeft namelijk een gedesorganiseerde gehechtheid. De destructieve impulsen van zowel daders als slachtoffers komen in de behandeling duidelijk naar voren en de regulering van deze impulsen is een centraal thema daarbinnen.
De auteurs zijn als therapeut werkzaam in de traumahulpverlening. In samenwerking met collega's uit het forensische veld bespreken zij de meest recente theorieën en neurowetenschappelijke inzichten over gehechtheid, trauma en psychotherapie. Ze vertalen deze op samenhangende wijze naar de praktijk van de behandeling van vroegkinderlijk trauma.

'Dit boek doorbreekt de fixatie op de hulpeloosheid van het slachtoffer en biedt duidelijke handvatten hoe te werken met woede, wrok en haat die altijd onverwoordbaar aanwezig zijn bij degenen die in hun jeugd getraumatiseerd zijn.' -Nelleke Nicolai, psychiater, psychoanalyticus en psychotherapeut.

Marijke Baljon is klinisch psycholoog/psychotherapeut, specialist op het gebied van vroegkinderlijke chronische traumatisering en werkzaam in eigen praktijk.
Renate Geuzinge is gz-psycholoog/psychotherapeut, specialist op het gebied van vroegkinderlijke chronische traumatisering en werkzaam bij het TRTC van GGZ Drenthe.

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Aanverwante artikelen