Niemandsland - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Niemandsland

Auteur: Guurtje Leguijt
Uitgever: Mozaiek
EAN / ISBN 9789023992462

19.90

CB: not available

Levertijd: onbekend

Samenvatting

NBD|Biblion over Niemandsland:

Derde roman van Leguijt [1961] die eerder 'De luistervogel' en 'Kantelkind' schreef. 'Niemandsland' is gebaseerd op het leven van een 16-jarige jongen die lang in het niemandsland van jeugdzorginstanties woonde. Als de moeder van de 9-jarige Justus door een ongeval in de supermarkt overlijdt, valt het gezin uit elkaar. Vader raakt in een depressie, zijn zusjes en babybroertje worden opgevangen door buren en Justus komt onder de hoede van jeugdzorg. In zeven jaar tijd verhuist hij talloze keren van de ene groep naar de andere en ervaart veel onrecht, miscommunicatie, regeldwang en machtsmisbruik in deze zorgtak. Justus kan zijn gevoelens nergens kwijt, loopt vaak weg en wordt agressief. Hij voelt zich als Remy uit 'Alleen op de wereld', totdat een gezin zich over hem ontfermt en hij zijn problemen durft uit te werken. Een met veel inlevingsvermogen geschreven psychologisch sterke, aangrijpende, ontroerende, meeslepende en van het begin tot het eind boeiende roman. Een must voor alle medewerkers uit de jeugdzorg, pleegouders en iedereen die graag een goed boek leest. Er is een protestantse signatuur, maar die zal andersdenkenden niet storen. Vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

(NBD|Biblion recensie, Annemiek Buijs)

REACTIES VAN LEZERS:

4 februari 2008 Grijpskerke

Een aanrader voor iedereen die overweegt pleegouder te worden of vreest dat zijn/haar gezin te gewoon is om pleeggezin te zijn.

***

31 januari 2008 Ede

zeer goed!

Fascinerend. Herkenbaar. Onvoorstelbaar goed geschreven.

***

Januari 2008 Amersfoort/Hoogland

Eindelijk weer eens een goed boek!

Eindelijk weer eens een goed boek in mijn handen gehad! 't Afgelopen jaar las ik meer dan 3500 pagina's tekst verdeeld over ca. 15 boeken. Geen van die boeken kon mij zo bekoren en gevangen houden als dit nieuwe boek van Guurtje Leguijt! Een boek dat je niet kunt (en wilt) wegleggen voor het uit is. Een boek waarvan je veel passages twee maal leest, omdat er zo veel te lezen in staat. Een boek dat raakt! Een boek dat door een groot publiek zou moeten worden gelezen. Een boek... kortom: Het boek voor 2008!Reviews

Er zijn nog geen reviews

Aanverwante artikelen