Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter! - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter!

Auteur: Tanja van Roosmalen
Uitgever:
978-90-810684-3-7

15.00

Niet op voorraad

Levertijd: onbekend

Samenvatting

Hoe voeg je leven toe aan de dagen van een kind, als er geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven? Wanneer alle zekerheden wegvallen, geeft de school toch een houvast, structuur, regelmaat en een toekomstperspectief, hoe beperkt dit soms ook is.
Kinderen en jongeren blijven zich ontwikkelen, ook als ze een korte levensverwachting hebben. De school kan hieraan een waardevolle bijdrage leveren. De manier waarop dit kan, staat centraal in dit boek.


De auteur schrijft over vragen als: wat verwachten de ouders en de zieke leerling van de school? Hoe kan de school afstemmen op de behoeften van de zieke leerling? Hoe kan de school klasgenoten en andere betrokken leerlingen ondersteunen? Wat hebben de betrokken leerkrachten of docenten zelf nodig bij de begeleiding?


Het boek geeft praktische handreikingen, ondersteund door herkenbare praktijkschetsen van leerlingen, ouders, leerkrachten en de auteur zelf.


Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter! is een leidraad voor leerkrachten, docenten, ambulant begeleiders, consulenten zieke leerlingen, onderwijsbegeleiders en ouders. Tanja van Roosmalen is als ambulant begeleider verbonden aan REC Rivierenland in Nijmegen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews

Aanverwante artikelen