Meeleefboek en doorleefboek - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Meeleefboek en Doorleefboek

Auteur: Ellen Dreezens
Uitgever: In de Wolken
900018

29.95

op voorraad

Levertijd: Enkele werkdagen

Samenvatting

Pakket van twee boeken 

Het Doorleefboek is een lees- en werkboek voor kinderen in rouw. De vier dieren Pingo, Barra, Lichtes en Mimuis ervaren in de verhalen verschillende emoties en situaties die met rouw te maken hebben. Met de bijbehorende opdrachten verkennen kinderen, samen met de volwassene die hen ondersteunt, wat er allemaal bij rouw komt kijken. Het kind leert zo de wirwar van zijn of haar gevoelens begrijpen en accepteren.

Het Doorleefboek is geschikt voor kinderen van basisschoolleeftijd. Er zijn verschillende soorten opdrachten, voor verschillende momenten: verwerkingsopdrachten die aansturen op een gesprekje, teken- en knutselopdrachten, actieve opdrachten om buiten te doen, mindfulness opdrachten die helpen met toelaten van emoties en opdrachten om het netwerk van het kind te versterken.

Bij het Doorleefboek inbegrepen is het Meeleefboek, bestemd voor de hulp-volwassene die het kind begeleidt. Dat is iemand van buiten het gezin, die niet direct getroffen is door het verlies. Kinderen in een moeilijke situatie die zo worden bijgestaan blijken veel beter bestand te zijn tegen de moeilijkheden die ze in hun latere leven tegenkomen. Volwassenen (grootouders, familieleden, vrienden) willen een rouwend kind in hun omgeving vaak graag helpen, maar weten niet hoe. Hoe weet je wat een kind nodig heeft? Hoe open je een gesprek? Kun je schade aanrichten door fouten te maken? Het Meeleefboek biedt al deze informatie.

Naast beide boeken is er de Doorleefsite (www.Doorleefboek.nl). Hier zijn vele extra’s te vinden, waaronder filmpjes, extra oefeningen en achtergrondinformatie over rouw. De site is alleen toegankelijk voor kopers van het Doorleefboek.

Doorleven heeft twee kanten. Aan de ene kant is er het doorléven: het toelaten van alle gevoelens die in je lijf zitten. En aan de andere kant het dóórleven: het verdergaan met je leven, met de ander in je hart. De dieren in het Doorleefboek nemen kinderen mee naar hun gevoelswereld waarin ze allerlei gevoelens tegen kunnen komen. En ze gaan met de kinderen op zoek naar hun (super)krachten en hulpbronnen om het leven weer te durven oppakken. Beide kanten van doorleven heb je nodig als je iemand moet missen die je heel lief vindt. Dit maakt het Doorleefboek tot een koesterboek over troost en veerkracht, dat een plekje verdient op het nachtkastje van elk kind in rouw. Drs. Tanja van Roosmalen, verlies- en rouwtherapeut voor kinderen en jongeren en trainer bij LEF Verliesbegeleiding.

Het Doorleefboek moet wel geschreven zijn door iemand die zelf in het land van rouw geweest is en hier liefdevol naar heeft leren kijken. Het boek spreekt kinderen en hun lichaam aan met simpele en speelse uitleg, zonder kinderachtig te worden. Ik kan niet wachten om met dit boek aan de slag te gaan. Harriëtte Modderman Bc, Psychosociaal therapeut (lichaamsgericht werken bij rouw en trauma), trainer bij Minskenwurk.

Reviews

14 november 2018
  • Duidelijke informatie
  • Mooi vormgegeven
  • Leerzaam
  • zeker voordeel dat het boek 2-ledig werkt! Voor kind en begeleider! Praktisch en goed opbouwd.
  • Vormgeving vind ik persoonlijk wat somber en donker!

Aanverwante artikelen