Webinar: rouw op het werk

Binnenkort geeft Riet Fiddelaers-Jaspers een webinar over rouw op het werk. 

Nu het kabinet voorlopig niet van plan is om een wettelijk rouwverlof in te voeren voor werknemers die een dierbare hebben verloren moet je als werkgever daar zelf afspraken over maken. In de meeste CAO’s is geregeld dat bij een overlijden in de eerste graad er sprake is van vier dagen verlof of van de dag van overlijden tot en met de uitvaart. In een enkele CAO wordt meer ruimte gegeven.


Maar hoe ga je hier praktisch mee om op de werkvloer? Rouw is geen ziekte maar toch is er vaak (langdurige) uitval en ziekteverlof. Van de kant van de werkgever kan er sprake zijn van grote handelingsverlegenheid.

In een online webinar neemt Riet Fiddelaers-Jaspers de deelnemers een uur mee in wat mogelijk een goede aanpak is die recht doet aan de ervaring van de medewerker én goed is voor de organisatie? In verbinding blijven is hierbij cruciaal.

Het webinar is bedoeld een introductie op dit thema voor leidinggevenden, hr-adviseurs, bedrijfsmaatschappelijk werkers en anderen die te maken hebben met rouwende werknemers.


Meer informatie en aanmelden