Congres Polyvagaaltheorie in de praktijk

Op 15 juni organiseren wij wederom een prachtig congres: De Polyvagaaltheorie, Navigeren door het leven.

Omdat de vraag naar deze training zo groot is hebben wij besloten om hier een hele dag aan toe te wijden. Het zal een interactieve dag zijn waarin wij jou helpen navigeren in de wereld van de polyvagaaltheorie en hoe deze toe te passen in de praktijk. De polyvagaaltheorie, ook wel 'de wetenschap van veiligheid' genoemd gaat over de communicatie tussen de hersenen en het lichaam. Het geeft een helder beeld van wat maakt hoe jij reageert op een stressvolle situatie en wat de herkomst is van deze reactie. Hoe ons autonome zenuwstelsel onbewust niet alleen allerlei lichaamsfuncties regelt maar ook structuren bevat die ons een gevoel van veiligheid of gevaar geven.

Er zullen 4 fantastische professionals spreken en zij zullen hun visie delen op de polyvagaaltheorie. Tevens zal er een optreden zijn van Elke Vierveijzer die middels haar liederen je op een andere wijze meeneemt op de reis naar de polyvagaaltheorie.

Wie komen er spreken?

 • Anne Marsman, psycholoog en trainer
  Anne combineert wetenschappelijke kennis met haar eigen ervaring met trauma en psychische klachten en weet de polyvagaaltheorie op heldere wijze uiteen te zetten.

 • Tanja van Roosmalen en Riet Fiddelaers-Jaspers
  Op basis van het werk van Stephen Porges en Deb Dana laten Tanja en Riet zien hoe je kunt werken met de polyvagaaltheorie in de praktijk. Ze besteden aandacht aan de autonome staten van bescherming en verbinding en hoe neuroceptie en (co-)regulatie hierop van invloed zijn.

 • Elke Vierveijzer is cabaretière.
  In haar liederen herkennen we de treden van de autonome trap en worden ze voelbaar.

 • Philippe Bailleur is organisatie vernieuwer, coach en auteur van onder andere: Architect van je organisatie, Stuck:Trauma in organisaties en het binnenkort te verschijnen Navigate, een gids voor leiders in complexe tijden. In zijn bijdrage gaat Philippe in op de polyvagaaltheorie in de context van teams en organisaties.

Deze dag is voor professionals die hun bestaande kennis willen uitbreiden. Wij geloven dat het wederom een prachtige dag zal worden waarin er zeker om ruimte is om elkaar beter te leren kennen.

Wanneer jij je voor 15 april bij ons aanmeldt krijg jij een vroegboekkorting, je betaald dan € 249 in plaats van € 299. De prijs is inclusief lunch en een borrel.

 • Locatie: Unieplaza in Culemborg (goed te bereiken met OV en auto)

 • Tijden: 10.00 - 16.00 uur

Meld je nu aan (voor 15 april!!) en maak gebruik van onze vroegboekkorting. We kijken ernaar uit om jou op deze dag te mogen ontmoeten.

https://www.omgaan-met-verlies.nl/ons-aanbod/artikel/congres15juni/navigeren-door-het-leven