congres Het Rouwende Brein

Afgelopen dinsdag 14 maart was het dan eindelijk zover. Het congres rondom de boekpresentatie van Het Rouwende Brein.

Een prachtige dag met meer dan 190 enthousiaste deelnemers en 5 spreker. En wat een geweldige reacties hebben we mogen ontvangen, hieronder zie je er een aantal:

‘Hele boeiende ochtend met Riet Fiddelaers. Prachtig interview met Mary Frances O’Connor. Ben meer gaan begrijpen van hoe het brein het verlorene wil vasthouden en truggelt met loslaten. Ik zag ook overeenkomsten met het willen vermijden van traumatische ervaringen. Dank voor het vertalen van dit boek.’

‘Het was boeiend en interessant, warm en intens! Dankjewel Riet Fiddelaers-Jaspers , wat kom ik graag naar jullie toe‼️’

‘Mooie middag en boeiend boek!’

De deelnemers hebben geluisterd naar Gerda Caris de de ochtend opende met een gedicht van Hans Lodeizen. Riet Fiddelaers die daarna vertelde over “rouwen als een vorm van leren”. Hierop volgend was het interview te zien tussen Riet en de auteur Mary Frances O ‘Conner. Waarin Riet heldere vragen stelt over hoe zij het boek heeft gelezen/ ervaren. Een prachtige interactie tussen professionals over rouw, en hoe neuro wetenschappelijk onderzoek heeft helpen aantonen hoe je brein hierop reageert.

Mary Frances O’Conner verteld heel duidelijk hoe je brein veranderd door je geliefde. Dat er nieuwe verbindingen ontstaan in je brein waardoor je brein voor altijd veranderd. En dat dit ook een hele geruststellende gedachte kan zijn, dat de dood nooit voor een definitieve verwijdering kan zorgen omdat jouw geliefde letterlijk in jouw brein zit.

Dat er is een verschil is tussen rouwen en rouw. Dat rouwen nooit helemaal stopt omdat dit een proces is dat zich altijd afspeelt en hoe rouw een golf van emoties en gedachten teweeg brengt. En dat deze golven in het begin van het proces vaker voorkomen en heftiger zijn.

Jacomijn Bardeloos die vertelde hoe haar kinderen van haar klas (groep 6) de connectie maken tussen brein en hart. En last maar zeker niet least sprak Douwe Draaisma (psycholoog) over rouw en geheugen en over veel voorkomende rouw hallucinaties.

Het Rouwende Brein is een boek dat voor iedereen toegankelijk is. Voor zowel professionals als mensen die zelf met rouw te maken hebben (gehad) en meer willen weten over de invloed van rouw op je brein.

Ben jij nu ook zo enthousiast geworden over dit geweldige boek? Bestel het dan nu via https://circlepublishing.vrijeboeken.com/book/9789077179543-het-rouwende-brein.html

Wij willen nogmaals alle deelnemers en sprekers bedanken vanuit de grond van ons hart. Want zonder jullie allemaal was het onmogelijk geweest om van deze dag een succes te maken.