Boek bespreking: Therapeutische toepassingen van de polyvagaaltheorie

De stroom aan boeken over de polyvagaaltheorie is nog niet gestopt. Onlangs verscheen een dik boek, samengesteld door Stephen Porges en Deb Dana met therapeutische toepassingen. Het is geen boek om van kaft tot kaft te lezen.

Deel I overigens wel, over de intrede van de polyvagaaltheorie (PvT) in de wereld van de traumatherapie. Hier komen we bekende namen tegen als Peter Levine, Bessel van der Kolk en Pat Ogden die beschrijven wat PvT voor hun werk heeft betekend. Stephen Porges legt beknopt de PvT uit waardoor de andere auteurs van het boek dit niet meer hoeven doen. Dit deel is echt de moeite waard.

Deel II gaat over veiligheid (veiligheid ís de behandeling), deel III gaat over therapeutische toepassingen en deel IV de toepassing in de geneeskunde. Ik heb in deze delen gezocht naar de krenten in de pap: wat vind ik interessant? Zoals de combinatie Rouw en PvT of het hoofdstuk over therapeutische presentie. Voor iedere lezer kunnen dat andere hoofdstukken zijn. Voldoende om weer geïnspireerd te raken. 

De boeken zijn te koop via o.a. bol.com deze link is voor het basisboek

De polyvagaaltheorie in therapie - Basisboek | 9789463160629 | Deb Dana | Boeken | bol.com

Ook organiseren wij op 15 juni een congres rondom de polyvagaaltheorie. Wil je meer weten of je aanmelden? Ga dan naar

Congres De polyvagaaltheorie: Navigeren door het leven

Wees er wel snel bij want er is nog maar beperkt plek.