Shop

Het rouwende brein

€ 31,95

De verrassende wetenschap van hoe we leren van liefde en verlies

Al sinds het begin van de mensheid worstelen we met het verlies van geliefden. Dichters en toneelschrijvers hebben geschreven over de donkere mantel van rouw en hoe verpletterend de pijn kan zijn. Maar tot nu toe hadden we weinig wetenschappelijke inzichten in deze universele ervaring.

In Het rouwende brein geeft neurowetenschapper en psycholoog Mary-Frances O’Connor een fascinerende kijk op een van de kenmerkende ervaringen van het mens-zijn. O’Connor besteedde tientallen jaren aan onderzoek naar de effecten van rouw op het brein, en met dit boek maakt ze de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap toegankelijk. Met aanstekelijk enthousiasme legt ze uit hoe we omgaan met liefde en verlies. Bij liefde helpen onze neuronen ons te hechten aan anderen, maar bij rouw moet ons brein accepteren dat onze geliefden niet meer hier zijn, en leren zich een toekomst voor te stellen waarin de ander er niet meer is.

Het rouwende brein is gebaseerd op O’Connors eigen baanbrekende neuroimaging-werk, haar onderzoek en haar praktijkverhalen. Zo combineert het boek storytelling met toegankelijke wetenschap en praktische kennis om ons inzicht te geven in wat er gebeurt wanneer we rouwen en hoe we gemakkelijker en eleganter kunnen omgaan met verlies.


Komt uit op 17 maart 2023: uw bestelling wordt dan verstuurd.

Het rouwende brein
Ankerplaats

Ankerplaats

Als er in het leven heftige stormen opsteken waardoor je uit koers raakt, waar kun je dan voor anker...

Met mijn ziel onder mijn arm

Met mijn ziel onder mijn arm

In dit boek wordt duidelijk hoe onlosmakelijk liefde en rouw met elkaar verweven zijn. Wie liefheeft...

Herbergen van Verlies

Herbergen van Verlies

In dit boek word je als lezer meegenomen op de tocht door het rouwlandschap na een ingrijpend verlie...

Rouwbandje zwart set van 10 stuks

Rouwbandje zwart set van 10 stuks

Een bandje voor rouwenden.Wit rouwbandje met de tekst 'Ik rouw om jou'Maat S. Het zijn siliconen pol...