Shop

Het rouwende brein

€ 31,95

De verrassende wetenschap van hoe we leren van liefde en verlies

Al sinds het begin van de mensheid worstelen we met het verlies van geliefden. Dichters en toneelschrijvers hebben geschreven over de donkere mantel van rouw en hoe verpletterend de pijn kan zijn. Maar tot nu toe hadden we weinig wetenschappelijke inzichten in deze universele ervaring.

In Het rouwende brein geeft neurowetenschapper en psycholoog Mary-Frances O’Connor een fascinerende kijk op een van de kenmerkende ervaringen van het mens-zijn. O’Connor besteedde tientallen jaren aan onderzoek naar de effecten van rouw op het brein, en met dit boek maakt ze de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap toegankelijk. Met aanstekelijk enthousiasme legt ze uit hoe we omgaan met liefde en verlies. Bij liefde helpen onze neuronen ons te hechten aan anderen, maar bij rouw moet ons brein accepteren dat onze geliefden niet meer hier zijn, en leren zich een toekomst voor te stellen waarin de ander er niet meer is.

Het rouwende brein is gebaseerd op O’Connors eigen baanbrekende neuroimaging-werk, haar onderzoek en haar praktijkverhalen. Zo combineert het boek storytelling met toegankelijke wetenschap en praktische kennis om ons inzicht te geven in wat er gebeurt wanneer we rouwen en hoe we gemakkelijker en eleganter kunnen omgaan met verlies.


Komt uit op 17 maart 2023: uw bestelling wordt dan verstuurd.

Het rouwende brein
Natriltijd

Natriltijd

Natriltijd is geschreven voor iedereen die geconfronteerd wordt met stormen in het leven, voor mense...

Verliescirkel

Verliescirkel

Voor jongeren en volwassenenDe verliescirkel is een instrument dat ontwikkeld is om te gebruiken bij...

Geen pijn geen angst geen leven

Geen pijn geen angst geen leven

Stanneke Lunter (1961) is psychiater en moeder van drie kinderen. Jitske, haar sprankelende en creat...

In de knop gebroken

In de knop gebroken

Wanneer jonge kinderen sterven, heb je doorgaans nauwelijks woorden van troostVol getuigenissen en l...