Masterclass met dr. Edith Eva Eger | 3 mei 2019 - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Masterclass met dr. Edith Eva Eger | 3 mei 2019

Ik heb Auschwitz in een klaslokaal veranderd

Edith

Edith Eva Eger

Edith was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct na aankomst vermoord. Edith was nauwelijks meer in leven toen het kamp bevrijd werd. Ze had overleefd door haar levensinstelling, lef en haar vermogen haar focus niet op de pijn en lijden te leggen maar op de toekomst na het kamp. Als psychotherapeut helpt ze, ondanks haar hoge leeftijd, haar cliënten om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden zodat ze voor hun vrijheid kunnen kiezen. Haar indrukwekkende levensloop is een inspiratiebron voor iedereen.

Dr. Eger is inmiddels 91 jaar maar dat weerhoudt haar niet om op onze uitnodiging op 3 mei een inspirerende Masterclass te verzorgen. Dit zou je een once in your life experience kunnen noemen.

Inhoud

Tijdens deze Masterclass, of zoals dr. Eger het wil noemen ‘A dialogue with Edie’, laat Edith aan de hand van haar eigen levenswandel ook jou ervaren hoe je alles wat er in je leven gebeurt, ook de pijnlijke en traumatische gebeurtenissen, omgevormd kunnen worden tot een bron van inspiratie. Ze deelt inzichten die ze niet alleen kreeg door haar persoonlijke en professionele ervaringen maar ook haar inspiratiebronnen/mentoren zoals Viktor Frankl, Carl Rogers, Albert Ellis en Martin Seligman. Dr. Eger zal onder meer stilstaan bij onder meer de vraag hoe:

 • je, door ook de pijnlijke ervaringen in de ogen te zien, werkelijk je zelf kunt worden.
 • je, ondanks teleurstellingen en grote verliezen in je leven toch vreugde kunt ervaren.
 • je je niet moet laten afleiden door wat onmogelijk is maar je focus kunt verleggen naar mogelijkheden die er wel zijn.
 • de laatste zin van haar moeder een secure base werd: ‘Onthoud dat niemand je gedachten van je af kan pakken.’
 • vergeving kan bijdragen aan zingeving.
 • ze met haar cliënten, in haar nog steeds lopende praktijk, werkt met het afbreken van hun eigen gevangenis en de focus te verleggen op wat mogelijk is.
 • haar werk draait om CHOICE: compassion, humor, optimism, intuition, curiosity en self-expression.
 • ze werkt met mensen om hun zelfondermijnend gedrag onder ogen te zien en hun de keuze laat zien om dit los te laten.
 • je in je werk met anderen houvast kunt hebben aan ‘The Four Questions’.

Opbrengst

 • Levensveranderende ontmoeting met een legendarische vrouw
 • Inspirerende inzichten uit haar praktijk die ook inzetbaar zijn in de eigen werksituatie.
 • Inzichten over het belang van focus, secure bases en keuzes maken.
 • Ontmoeting met collega-professionals en vakgenoten.

Werkwijze

Edith Eva Eger vertelt inspirerend over haar eigen levenservaringen en hoe ze die in de praktijk brengt, ook in het werken met anderen. Jakob van Wielink zal haar ondersteunen in de dialoog met de deelnemers. Na afloop is er een lunchbuffet, kun je elkaar ontmoeten en is er mogelijkheid om het boek te laten signeren. Het boek ‘De keuze’ is inbegrepen bij de Masterclass. De voertaal deze ochtend is Engels.

Weet jij 5 mensen enthousiast te maken voor deze Masterclass? Als zij zich inschrijven, crediteren we jouw factuur. Mail dan uiterlijk 1 mei 2019 naar info@in-de-wolken.nl met de 5 namen en we regelen het voor je.

Willen jullie met het directieteam of meerdere werknemers van één bedrijf komen? Vanaf 10 personen hebben we speciale bedrijfspakketten, voor info kun je mailen naar Hanneke Fiddelaers.


Over de organisatie van de Masterclass:
De inhoudelijke organisatie van de Masterclass is in handen van De School voor Transitie en het Expertisecentrum Omgaan met Verlies.