Congres over rouw bij kinderen - In de Wolken
Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Congres: Eén volwassene maakt het verschil

Eén volwassene maakt het verschil

Kinderen ondersteunen na een verlies

Op 31 oktober 2018 staat de vraag centraal hoe een volwassene een kind kan ondersteunen bij het rouwen om het verlies van een belangrijk persoon. Tijdens dit congres zullen vier vooraanstaande professionals op het gebied van de psychologie en de rouwverwerking een presentatie geven. Zij delen praktische kennis en bieden concrete handvaten die direct kunnen worden toegepast bij het ondersteunen van een kind in een rouwproces.

Na het bijwonen van dit middagcongres heb je de tools om een rouwend kind zodanig te helpen dat de kans op een trauma als gevolg van deze ingrijpende gebeurtenis aanzienlijk wordt beperkt, en dat het kind leert om het verdriet zo goed mogelijk te verwerken en een plaats te geven.

Schrijf je direct in 

Bij voldoende belangstelling voor een bepaalde accreditatie (zoals ABvC of SKJ) vragen wij hiervoor accreditatiepunten aan. 

Deelname aan deze middagconferentie kost € 89,00 per deelnemer. Meld je je echter voor 1 september 2018 aan, dan betaal je slechts € 79,00 (vroegboekkorting).

PROGRAMMA

13.30 uur

Opening

Eén volwassene kan het verschil maken - Karin Spapens, rouwtherapeut Verliesbegeleiding De Zeester in Waalwijk
Karin vertelt over de wijze waarop kinderen rouwen en hoe volwassenen hen daarbij tot steun kunnen zijn. Naast de ouders kunnen dat bijvoorbeeld de leerkracht, een tante, oma of een vriend van papa zijn. Hoe doe je dat: kinderen ondersteunen bij een groot verlies?

Het Doorleefboek en het Meeleefboek - Ellen Dreezens, psycholoog en rouwcoach
Ellen was vier toen haar moeder overleed en 21 toen ze ook haar vader verloor. Ze weet van binnenuit hoe het is om een ouder te verliezen. Ze ontwikkelde een Doorleefboek voor rouwende kinderen en een Meeleefboek voor de hulp-volwassene.

15.15-15.40 Pauze

Lijfpijn en Traanalarm - Een interactieve bijdrage van Harriëtte Modderman (Minskenwurk) en Jelte Keur, rouwbegeleider en trainingsacteur

Rouw is ook auw in je lichaam. In het Doorleerboek is het in de buik van Mimuis niet pluis en het hoofd van Barro is boos. Maar rouwende kinderen maken hun pijn voor de omgeving vaak onzichtbaar. Hoe kun je kinderen ondersteunen om zichtbaar te worden met alles wat er is met al hun pijn? Dat vraagt om sensitieve volwassenen die oog hebben voor kinderen en de betekenis van hun gedrag.

16.45 uur

Napraten met een drankje

Klik hier voor het uitgebreide programma en de folder.

Datum: woensdag 31 oktober 13.30 - 16.45 uur

Locatie: Universiteit Tilburg, in de Blackbox in het Esplanade gebouw

Prijs: € 89,-
Bij inschrijving voor 1 september 2018 profiteert u van de vroegboekprijs van € 79,-

Organisatie: Expertisecentrum Omgaan met Verlies en In de Wolken