Boeken en materialen
voor bij verliessituaties.

Lezingen

Regelmatig verzorgt In de Wolken, in samenwerking met Uitvaartbureau Jan Fiddelaers lezingen in het Centrum voor Afscheid en Rouw in Heeze. Hieronder leest u welke lezingen er gepland staan. Helemaal onderaan de pagina kunt u zich inschrijven voor de lezingen.

Lezingen 2017

 

Opgebrand? Verlies uit het verleden als bron voor burn-out
Jeanne van Mierlo

Als je een burn-out hebt, is je lijf opgebrand. Je hebt niet geluisterd naar eerdere signalen van je lichaam, naar je gevoelens, gedachten, naar wat je hart je ingaf. En ineens ‘doet je lijf het niet meer’. Je bent jezelf kwijt. Een van de oorzaken van burn-out is niet genomen rouw, verlies uit het verleden dat je hebt weggedrukt.

Als we geraakt worden door een verlies, is onze eerste beweging ons vanbinnen om te draaien. Verlieservaringen zijn echter bij uitstek ervaringen die ons roepen. We hebben hoofd, hart en buik nodig om een antwoord te kunnen geven. Maar vaak sluiten we het gewonde hart op en onderdrukken we onze werkelijke reacties op het verlies. We beginnen direct weer aan iets nieuws. Hoe vaker we dat doen, hoe meer energie het ons kost. We verliezen onze vitaliteit. De weg terug begint bij het erkennen en aanpakken van de oorzaken. Eén ervan is gestolde rouw.

Jeanne werkt in haar eigen praktijk als verlies- en rouwtherapeut en begeleidt anderen om dit werk te doen. Vanavond vertelt ze over het verband tussen burn-out en niet genomen of gestolde rouw.

22 juni 2017
Aanvang: 20.00 uur


De kosten voor de lezing bedragen € 7,50 per persoon waarbij koffie en thee is inbegrepen. Ons adres is: Spoorlaan 9C in Heeze.